Melayu Boleh – Boleh kah Melayu?

Melayu Boleh – Melayu boleh buat Lawak

Melayu Boleh – Mana peginyer duit lagi singgit ???

Posted by melayu boleh di Januari 5, 2007

Ada 3 orang member kamcheng pegi becuti kat pulau tioman… Sampai kat sana, dia orang pun pegi laa cari resort tempat persantaian dia orang barang semalam… Riki punya riki…. last-last dapat laaa satu resort yg sewanya cuma RM30 satu malam….

Since dia orang ni member kamcheng giler..depa pakat nak sewa satu bilik je & tanpa banyak soal..masing2 keluarkan sorang RM10…kira tong-tong 3 org laaa….. So bila dapat kunci jer…depa tanpa membuang masa terus jer pegi bilik…..

Lepas depa blah pegi bilik….. minah cun kat front office tu baru teringat yg laaa ni resort dia tengah buat promotion…so satu bilik cuma RM25 je…

Minah ni pun panggil bell boy suruh pulangkan balik lagi RM5 kat mamat 3 org tu… On the way nak pulangkan duit tu..si bell boy ni tepikir yg duit belen ada RM5… Mamat tu ada 3 org… camna nak bagi duit tu sama rata kat diaorg..??? Pikir punya pikir last2 mamat ni dapat idea…dia pulangkan sorang RM1 kat mamat tu… Then belen lagi RM2… dia ambik buat beli jajan…

Maknanya….
Mamat 3 org tu cuma bayar duit hotel sorang RM9….
Total depa bayar….RM9.00 x 3 =RM27…
Mamat bell boy tu amik RM2…so total semua sekali
RM27 + RM2 =RM29

Mana pegi lagi singgit….?????????????

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: